- Konu Yazar
Merhaba herkese geçen Python Strings diye bir konu açtım size string leri öğrettim. Bu dersler devam edicek bugün de ders sonrası alıştırma yapıcaz.
print("Selam") #print ile ekrana yazı yazdırırız. O yüzden program başlarken print("Selam") yazdımız için ekranda Selam diye bir çıktı olucak
chat = "Merhaba" #Chat diye bir değişken oluşturdum ve içine Merhaba atadım. Artık chat değişkeninde Merhaba değeri var.
print("Selam")
chat = "Merhaba"
print(chat) #chat değişkenin içinde ki değeri ekrana yazdırmak için " olmadan chat yazdım. Değişkenlerin içindekilerini öğrenmek için " yazılmaz.
x = """Lorem ipsum dolor sit amet,
consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt #X değişkeni oluşturdum ve x değişkenine yazılar yazdım ama çok satırlı olduğu için """ tırnak başa """ sona koydum. Sonrada ekrana x
ut labore et dolore magna aliqua.""" # değerini yazdırdım.
print(x)
Okuduğunuz için teşekkür ederim eğer beğendiyseniz like atabilirsiniz.
print("Selam") #print ile ekrana yazı yazdırırız. O yüzden program başlarken print("Selam") yazdımız için ekranda Selam diye bir çıktı olucak
chat = "Merhaba" #Chat diye bir değişken oluşturdum ve içine Merhaba atadım. Artık chat değişkeninde Merhaba değeri var.
print("Selam")
chat = "Merhaba"
print(chat) #chat değişkenin içinde ki değeri ekrana yazdırmak için " olmadan chat yazdım. Değişkenlerin içindekilerini öğrenmek için " yazılmaz.
x = """Lorem ipsum dolor sit amet,
consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt #X değişkeni oluşturdum ve x değişkenine yazılar yazdım ama çok satırlı olduğu için """ tırnak başa """ sona koydum. Sonrada ekrana x
ut labore et dolore magna aliqua.""" # değerini yazdırdım.
print(x)
Okuduğunuz için teşekkür ederim eğer beğendiyseniz like atabilirsiniz.