Neler yeni
8 months of service

Weisenberg

Member
CyberzCoin
14,794
Azerbaijan
Merhabalar herkese Python Strings derslerimizin 3. bölümündeyiz. Okuduğunuz için teşekkür ederim devamının gelmesini istiyorsanız like atabilirsiniz.

Bir dizenin uzunluğunu almak için len() kullanırız.

a = "CyberZ Forum"
print(len(a)
) #print ile a değişkeninin içinde ki değerin uzunluğunu yazdırdık ekrana. len() yazıp () içine a değişkenini yazdık len(a) bu sayede a değişkeninin uzunluğunu aldık.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Değişkenin içinde değer arayabilmek için in kullanırız.
mailandpass = "mail: örnektestamaçlımailadresi.gmail.com.ru password: pass2023415135testamaclıpass" #mailandpass diye bir değişken oluşturdum ve içine değer atadım.
print("password:" in mailandpass) #amacım değişkenin içinde password kelimesi var mı varsada ekrana yazdırmak.

Mantık:

mailandpass değişkenin içinde password varsa bana true yaz ekrana. Eğer password varsa True olucak ekranda yoksa False olacaktır.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Değişkenin içinde örneğin pahalı kelimesi yoksa True yazdırıcaktır.
word= "Bu yemek çok zengin."
print("pahalı" not in word)

#WalterWhiteHacker